Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Amikor a The Amazing World of Gumball karakterei besétálnak a TV elé

Egy elkötelezett rajongója a rajzfilmsorozatnak a kiterjesztett valóságba adaptálta annak két karakterét.

2017. október 10. - vrgamer

Most, hogy az iOS 11 révén az Apple eszközökkel is lehet AR applikációkat használni, sokan ki is próbálják a lehetőségeket. A londoni Discover Studios alkalmazottja, Jonathan Forder a Made With ARKit oldalnak írta meg, mit és hogyan csinált.

Óriási rajongója az animációnak és a rajzfilmeknek, ezért kitalálta, hogy készít valami olyasmit, amivel a rajzokat a kiterjesztett valóságba, vagyis a környezetünkbe lehet illeszteni. A The Amazing World of Gumball pont olyan sorozat, ami animált figurákat helyez lefilmezett helyszínekre, így egyértelmű volt a választás. Amit készített, nem több egy prototípusnál, mindössze csak ki akarta próbálni, mire képes a jelenlegi technikával. Folytatása nemigen lesz, hiszen a rajzfilm figuráinak felhasználási jogaival sem rendelkezik.

Íme az alkotás:

Az elkészítése pedig dióhéjban a következő módon történt. Elsőként valami jó alapanyagra volt szüksége. Szerencsére a neten elég rövid idő alatt talált olyan felvételeket, amiken a karakterek kék háttér előtt vannak. Ezeket a videókat importálta a Unity programba, ahol a Chroma Key shader használatával eltávolította a kék háttereket. Ezután már csak el kellett helyezni őket a jelenetben, kiszámoltatni a Unityvel az árnyékaikat, majd berakni őket a kiterjesztett valóságba.

Használt programok: Unity3D 2017 és Apple ARKit Plugin for Unity.

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr3512948513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása