Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

VR-os céget indít Roland Emmerich

A neves rendező csapata végre gatyába rázná a panorámavideók valós idejű közvetítését.

2017. október 06. - vrgamer

vrenetic_header.png

Többek között a Függetlenség Napját is rendező Emmerich az elnöke és a társalapítója a VRenetic nevű innovállalatnak. Céljuk, hogy a 360 fokos panorámavideók közvetítése mindenki számára könnyen és olcsón elérhetővé váljon.

Ehhez máris van egy ingyenes szoftverük, a VResh, ami iOS és Android kompatibilis. Szükség lesz egy szabadalmaztatott kamerára, amit a telefonra kell csatolni. Ebben a cég saját fejlesztésű Media Engin elnevezésű motorja dolgozik. Azt állítják, hogy a közvetítés átlagos vezeték nélküli internetkapcsolattal is használható. Ez jó hír, mert a normál mozgóképeknél a teljes körpanorámás felvételek sokkal több adatot tartalmaznak és erőforrást igényelnek.

Ezt a vicces reklámot maga a mester rendezte:

A cég saját szemüveget is fejlesztett, amivel a mobiltelefon képernyőjét nézhetjük. Ez egy egészen lecsupaszított, minimalista változat, csupán a telefon és a lencsék megtartására szolgál. Pontosan ez a lényege, és vélhetően fillérekbe fog kerülni.

A cég honlapján érdemes megnézni a rövid tájékoztató videókat, sőt még bétatesztelőnek is lehet jelentkezni hozzájuk, előny, ha Los Angelesben élünk.

Kép: VRenetic

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr4112934085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása