Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Drágább lehet az új Daydream View

A képek alapján nem látni a különbséget, mégis drágább lesz az új fejszett.

2017. szeptember 25. - vrgamer

Érdekes pletyka látott napvilágot a Google új telefonos fejszettjéről. Október elején lesz egy nagy sajtókonferenciája a cégnek, és lehet hogy az oda szánt egyik információ szivárgott ki. Mindenesetre a Droid Life szerint az új Daydream View 99 dollárba fog kerülni az USÁ-ban, és így fog kinézni:

new-daydream-view.png

Elvileg ebben a három színben lehet majd kapni, a képeket vizsgálva még az iparági bennfentesek sem nagyon látnak különbséget a mostani Daydream View-hoz képest, ami viszont 79 dolláros árcédulával kapható. A kínzó kérdés, hogy mire fel a 20 dolcsis drágulás. Talán az elektronikán javítottak? Elképzelhető. Aki nem lenne teljesen képben, vannak Daydream Ready telefonok (sajnos máig elég szerény a választék), amelyek vezeték nélküli kapcsolaton keresztül érzékelik a fejszettet és a VR-os programok futtatásához automatikusan optimalizálódik a telefon, ha a fejszettbe helyezzük (például lelövi a feleslegesen futó appokat, felfüggeszti az ilyen-olyan üzenetek megjelenítését a képernyőn).

Meglehet, hogy a beépített lencséken javítottak, amelyek szerényebb látószöggel rendelkeznek több, sokkal olcsóbb konkurenciához képest. Ami viszont nem változik, az a méret, pedig a 6 col körüli phableteknek már egészen kicsike lesz akkor a fejszett. Nem látni, hogyan javítanak a hőelvezetésen, pedig a melegedés is jól ismert problémája a készüléknek. Pontosabban a bele rakott telefonoknak, amelyeknek kevés esélyük van a hűsölésre. Leleményes felhasználók a telefonnál hosszabb, két oldalt túlnyúló alufóliát tettek a telefon és az előlap közé hőelvezető közegként, de ez nem egy elegáns megoldás. A lehajtható előlap kábeles rögzítésénél is ismerünk praktikusabb pattintós megoldásokat.

A válaszokat remélhetőleg az október 4-i eseményen megkapjuk. Ugyancsak valószínű, hogy itt mutatják be a következő generációs Pixel telefonokat (tippünk, hogy jó szokás szerint ezek is horror áron kerülnek forgalomba). A Pixeleket egyébként az a HTC gyártja, akik a Vive-ot is a csúcskategóriában. A múlt héten pedig bejelentették, hogy a Google megveszi a HTC telefonokat gyártó részlegét (így végre lesz neki saját).

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr9112895274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása