Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Videón az iPhone 8 AR bemutatója

Fantasztikus kiterjesztett valóság képességekkel rendelkezik a nyolcadik generációs iPhone.

2017. szeptember 13. - vrgamer

Az új Apple termékcsalád bemutatkozásával együtt a blog is magához tér, a bő egyhónapos kényszerpihenő nem lustaságból fakadt. Éppen ellenkezőleg, a VRGamer kicsiny csapatára annyi elfoglaltság szakadt a nyáron, hogy a blogra már nem maradt energia. 

A rövid szolgálati közlemény után vissza a bejegyzés témájához: pár órája bemutatkoztak az Apple új kütyüjei, élen a telefonokkal, amikből rögtön kétféle lett, a iPhone 8 és az iPhone X, ez utóbbi nem iksz, hanem a római tízes szám. A tizedik generációs iPhone-ok megjelenésekor majd pár év múlva ebből azért lehet majd némi zavar, de ez legyen az almás marketingesek baja.

A telefonok meggyőző hardvert kaptak, a Vesztésre áll az iPhone című indexes cikkben felhánytorgatott hiányosságok és ósdi megoldásoknak vége, az új telók valóban a legutóbbi hardveres fejlesztéseket tartalmazzák. Íme a részletes ismertetés: Itt az iPhone X és a 8. Az említett AR (kiterjesztett valóság) bemutató végre meg is tekinthető, akit csak a kiterjesztett valóság érdekel, tekerjen 13:30-ig:

Röviden tehát: a sporteseményeken a telefon képernyőjén valós időben jelennek meg az extra adatok a játékosokról a fejük felett. A csillagos ég felé fordítva a kamerát az felismeri azokat, és a felrajzolja a nevesített, látható csillagképeket, méghozzá egészen pontosan. A The Machines című játék pedig az asztalon zajlik, íme egy hosszabb videó is erről:

Az Apple három egészen eltérő felhasználási lehetőségét villantotta fel az AR-nek, az ártatatlan bohóckodástól a mindennapi életünket megkönnyítő alkalmazásokon át az ismeretterjesztéshez, a tanuláshoz való, elképesztően hatékony eszköz jut ezzel a felhasználók kezébe. A látványos bemutató tehát a bivalyerős processzornak és az ARKitnek köszönhető, mi alig várjuk, hogy kipróbálhassuk! 

Kép: VRScout.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr4912825830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása