Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Ready Play One trailer mélyelemzés!

A hétvégéi Comic-Con képregényes fesztiválon bemutatták Steven Spielberg következő filmjének első előzetesét. Sorra vesszük milyen ismert karakterek és tárgyak láthatóak benne.

2017. július 24. - vrgamer


tye-sheridan-ready-player-one-1200x520.jpg

Kép: Theplaylist.net. Tye Sheridan, a film főszereplője

A Ready Play One című készülő filmmel és az alapjául szolgáló regénnyel már többször foglalkoztunk a blogon. Mégis mi köze a VR-hez? A könyv fülszövege megadja a magyarázatot:

2044-et írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan a gimnazista Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-ba, a világméretű virtuális utópiába, ahol az avatárján keresztül mindenki szabadon tanulhat, dolgozhat, és szórakozhat. Ugyancsak az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade is arról álmodozik, hogy ő találja meg elsőként a virtuális világ elrejtett kincsét. A szimuláció tervezőjeként ismert James Halliday ugyanis ördögi feladványt hagyott maga után, amelynek leggyorsabb megfejtője szédületes vagyonra és hatalomra tehet szert.

A Halliday által kifundált feladatok sikeres teljesítéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség, Wade pedig éppúgy otthon van a Gyalog galoppban, mint a Pac-Manben, a Rush életművében vagy az animékben. Amikor a tizennyolc éves srác hosszú évek kitartó munkája után megoldja az első feladványt, hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és ez életveszélybe sodorja. Egyes játékosok ugyanis még a gyilkosságig is hajlandóak elmenni a mesés nyeremény megszerzéséért.

Ernest Cline első regénye a 2011-es megjelenését követően megkapta a rangos Prometheus-díjat, és mostanra a popkulturális irodalom egyik legfontosabb kortárs művévé vált. Több millió példányban adták el, világszerte óriási rajongótábora van, és készül belőle már a nagyköltségvetésű film is: Steven Spielberg rendezésében várhatóan 2017 végén mutatják be a mozik.”

A bemutató átcsúszott 2018 tavaszára, hiszen a mozizás csúcsidőszakának tartott decembereket jó pár évre előre kibérelték a Star Wars-filmek, a január és a február pedig a mozis temető. A trailer hemzseg az utalásoktól, és ugyan sok minden csak a másodperc töredékéig látható, az internet népe elkezdte összeírni az ismerősöket. A lista biztosan nem teljes, két nap alatt ezeket sikerült kiszúrni:

0.33 – Harley Quinn és Deadshot sétál baoldalt (DC Comics képregényfigurák),

0.39 – számos ismert szereplő filmekből, egyikük Gandalf a Gyűrűk urából (rajzfilm, 1978) táncol a levegőben,

0.44 – Szuper haver, vagyis az Iron Giant (rajzfilm, 1999) kiállás,

0.52 – a DeLorean időutazó személygépjármű a Vissza a jövőbe filmekből (első film: 1985),

0.56 – a rohanó madarak és az elsuhanó tojás az 1982-es Joust című videojátékból,

1.00 – a Duke Nukem videojáték főszereplője (első rész 1991) rakétát lő ki, Freddy Krueger (a Rémálom az Elm utcában gonosza, első rémálomkodás: 1984) ugrik az ork felé, aki egy a Halo videojátékból ismerős puskával pixelekre lövi,

1.21 – Lara Croft (videojáték, első rész 1996) támaszkodik az emberevő tűzpiros Christine-nek, ami Stephen King egyik regénye és filmje 1983-ból. Mögöttük a Szupercsapat (sorozat, 1984-1987) furgonja várakozik,

1.32 – az első nagy kerekű szörnyautó (monster truck), a Bigfoot, 1979-ben debütált,

1.35 – az egykerekező motor az Akira című japán rajzfilmből (manga: 1982, anime: 1988),

1.48 – a V8 Interceptor személygépjármű éppen kiesik a versenyből (Mad Max, 1979),

1.53 – és még egy easter egg, ez már szó szerint: a betűk labirintust alkotnak, az O közepén pedig ott a tojás.

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr9912685063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása