Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Videón a Valve saját fejlesztésű kontrollere

A Knuckles néven futó kontroller újabb lépés a valósághűbb interakcióra a virtuális valóságban. Az eszközzel már az egyes ujjak mozgása is lekövethető.

2017. június 26. - vrgamer

vive_controllers_palm_pototypes_2.jpg

 A Valve saját fejlesztésű kontrollere a HTC Vive-hoz már el is jutott néhány kiválasztott fejlesztőhöz, a kézmozdulatok adaptálása nagyszerűen működik a Zulubo Productions által közzétett videón. A fejlesztőknek szánt demóban az eszköz képességeit mutatják be, hogy a tisztában legyenek a lehetőségeikkel.

A látottak alapján ez meghökkentően jól működik. Alap, hogy két ujjunkkal meg tudunk fogni tárgyakat, de még olyan finomságok is működnek, mint a labda tenyérhez szorítása a gyűrűsujjal. A kézre húzott kontrollert nem lehet leejteni, így bátran mozgathatjuk az ujjainkat, vagy forgathatjuk a kezünket, hiszen éppen ez a szabadabb mozgás a fejlesztés lényege.
steamvr-knuckles-2.gif

Az eszköz kapacitív érzékelői képesek megállapítani, hogy melyik ujjunkkal fogunk rá, illetve melyiket tartjuk el a Knuckles-től. A pontos működéséhez felhasználónként kell beállítani a paramétereket, hiszen egy nyolc éves gyereknek nyilván egészen másmilyen a keze, mint egy majd' kétméteres kosárlabdázónak. Kalibrálás hiányában a visszajelzések alapján elég gyengén teljesít az eszköz, nyilván ezen is javítani fognak a végleges verzióban.

Hogy mikor lehet majd megvásárolni a Knuckles-t, még nem tudni, a mostani szélesebb körű teszt is a véglegesítést szolgálja, éppen ezért még árat sem ismert. Mindenesetre mi már alig várjuk, hogy a kezünkbe zárjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr5312621985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása