Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Megfelezi a 360 fokos videókat a YouTube

Pontosabban új formátumot vezet be, amin már jó ideje dolgoznak, ez lesz a VR180, ami részben visszalépés, ám mégis nagy jövője lehet.

2017. június 24. - vrgamer

introducing-vr-180.jpg

A 360 fokos panorámavideóknak több hátránya is van. Egyrészt az embernek sokszor kapkodnia kell a fejét, illetve ide-oda forgolódnia, hogy biztosan ne maradjon le az eseményekről, másrészt a jelentős adatmennyiség nem mobilinternet-barát, illetve a hardvert is rendesen megizzasztja.

Ezekre a problémákra kínál megoldást a VR180. A felezett belátható térrel nem csak a nyak tekergetése válik feleslegessé, de az események is mindig a látóterünkben maradnak. Ezzel a történetközpontú videók előállítása, megkomponálása is jelentősen könnyebb, ahogy az előállításuk is azzá válik. A YouTube az élő streamelést is lehetővé teszi, ami viszont így sokkal kevésbé erőforrás igényes. Ám ha nem számít a sávszélesség, a 360 fokos felvétel adatsűrűségét bele lehet passzírozni a VR180-ba, így még jobb felbontás érhető el.

Az év végén jelennek majd meg a direkt a VR180-hoz fejlesztett kamerák, amiken a Daydream fejlesztő dolgoznak együtt olyan cégekkel, mint például a Lenovo és az LG.

Íme egy csokornyi a VR180-as videókból: 

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr6512616679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása