Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

A kiterjesztett valóság is fontos szerepet kap az UnderVerse RPG-ben

A tegnap debütált démonírtós körökre osztott játékban a többjátékos mód és a tartózkodási helyünk is számít.

2017. június 09. - vrgamer

underverse.png

Független orosz fejlesztők hozták létre az Ambidexter nevű fejlesztőstúdiót, aminek tegnap debütál az első játéka az UnderVerse címmel. Ez egy mobiltelefonon futó fanatsy MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game – nagyon sok szereplős online szerepjáték) kiterjesztett valóság (AR) elemekkel dúsítva.

A történet szerint kapuk nyíltak olyan világokra, amiket rosszindulatú démonok laknak. A lények megszimatolva a kínálkozó lehetőséget kiruccannak a mi világunkba káoszt és pusztulást okozva ezzel. A játékban a mobiltelefon a démonok érzékelésére képes eszköz, ami segít a játékosoknak felkutatni és megjeleníteni a mobil kameráján keresztül a nem kívánt betelepülőket. Ha sikerült felfedezni egy ellenfelet, némileg hagyományosabb körökre osztott csatározás keretében kell legyakni őket, tapasztalatot, kincseket és dicsőséget szerezvén ezáltal.

underverse-alpha-are-you-ready_-youtube-1024x578.jpg

Mivel a tartózkodási helynek kiemelt szerep jut, nem megszokott módon startolt tegnap a játék: csak az új-zélandi Apple Store-okból lehet letölteni a helyieknek, illetve az ausztráloknak. A magyarázat szerint a fejlesztők egy földrajzilag jól körülhatárolható, viszonylag kevés, angolul beszélő populációt akartak elérni, az egységes Apple ökoszisztémája pedig szintén egyszerűsíti a program tesztelését. A felhasználói tapasztalatok feldolgozása és a program bugmentesítése után természetesen az egész világon elérhető lesz az UnderVerse, ez a jelenlegi ütemterv szerint szeptemberben történik meg. A tervekben szerencsére az androidos verzió is szerepel.

Az Ambidexter alapító főnöke, Michael Chapiro szerint az új-zélandiaknak máris igazi nyalánkságokkal készülnek, olyan egyedi ellenfelekkel, amik csak egy adott helyszínen elérhetők. Például máris beköltözött egy rémség az aucklandi Sky Tower-be, egy másig nyavalyás pedig Rotorua kénköves tavait pécézte ki magának.

Íme az első, ez érdeklődést felpiszkáló teaser:

Forrás: VRFocus

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr7912582021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása