Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Megérkezett a Superhot VR végre HTC Vive-ra is

A tavalyi év egyik legszórakoztatóbb akciójátéka végre elérhető HTC Vive-ra is, a móka eddig csak pécén és Oculus Riften működött.

2017. május 25. - vrgamer

superhotvr.jpgKép: Youtube - JoshDub

A Superhot nem akarta megváltani az FPS akciójátékokat, hiszen nem is annak indult, az alapjai egy programozóversenyen születtek meg. Amikor megjelent pécére tavaly év elején, mégis az egyik legnagyobb durranás lett, mert hiába a végletekig leegyszerűsített grafika és játékmenet, az eredmény igazi adrenalinbomba.

A játék lényege: kiiktatni az ellenfeleket mindenféle fegyverrel vagy kezünk ügyébe akadó tárggyal. Az akció valós időben zajlik, kivéve ha mozdulatlanok vagyunk, akkor századjára lassul az idő múlása. Az ellenfelek és a ránk kilőtt/dobott/hajított tárgyak mozdulatlanná válnak. A lövedékek hosszú piros csíkot húznak maguk után, ami kapóra jön következő cselekedeteink meghatározásában. Így amikor újra visszazökken az idő a rendes medrébe, mi már kitaláltuk (remélhetőleg), hogyan fogjuk például a két mellettünk álló és egy távolabbi ellenfeleket kiiktatni – akár puszta kézzel.

A küldetések rövidek, alig néhány percesek, vagy eleinte még ennyi ideig sem tartanak, viszont nagyon könnyű elbukni, elég ha csak egyetlen egyszer eltalálnak. Ha viszont sikerül legyőzni minden enemyt, akkor az valami olyasmi, amit John Wick szokott művelni a mozifilmekben. Ez pedig óriási élmény, nem nagyon akadt még ehhez hasonló, éppen ezért a játék szinte kiállt a virtuális valóságba adaptálásért. A Superhot VR december közepén debütált Oculus Rfit-en, mint exkluzív cím. Nem hivatalos úton-módon megoldották ugyan a HTC Vive-kompatibilitást, és némi mókolás után a játék (döcögve ugyan, de) futott.

A lényeg, hogy május 25-től hivatalosan is támogatott a Vive, a program végre elérhető a SteamVR-en, sőt a héten akciósan szerezhető be. A játékhoz az eddig megjelent bővítések is járnak, ezek újabb küldetéseket és játékmódokat jelentenek, amelyek jelentősen megnövelik az egyébként mindössze két-három órányi játékidőt. A Superhot VR kipróbálható a békéscsabai Csaba Centerben a VRGamer standjánál HTC Vive-on.

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr5712540713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása