Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Kétmillió dollárt toltak a szembetegségeket VR-ban kezelő cég alá

A Vivid Vision 2.2 millió dolláros tőkebefektetést kapott, hogy folytassa a fejlesztéseit.

2017. május 15. - vrgamer

Sokan azt gondolják, hogy a szemüvegesek nem képesek teljesen élvezni a VR-élményeket a korlátozott látásuk miatt. Nos, pont hogy többféle, a szemet érintő elváltozást gyógyítanak a virtuális valóságban a Vivid Vision nevű cégnél, amit most befektetők 2.2 millió dollárral, vagyis nagyjából 600 millió forinttal támogatnak.

A Vivid a pénzt további növekedésre fordítja, hiszen már eddig is kilencven szemklinikán használják a fejlesztéseiket. A Vividet James Blaha alapította 2014-ben. Blaha maga is kancsalsággal küzd, ami nehézségeket okoz számára az olvasásban és a 3D-s látvány érzékelésénél. Ennek ellenére beruházott egy Oculus Rift-re (akkoriban még a fejlesztői változat volt elérhető), és erre fejlesztette a saját megoldását. Számos nehézség leküzdése és probléma megoldása után a munka meghozta gyümölcsét, Blaha látása ugyanis sokat javult. Azóta is azon igyekszik, hogy másokon hasonló módon segítsen.

A Vivid Vision többféle szemproblémára kínál terápiás megoldást, ilyen például a tompalátás, és a kancsalság, de más gondoknál is értek már el javulást. Jelenleg a pácienseknek hetente egy vagy két alkalommal kell használniuk a VR-felszerelést nyolc hónapon keresztül. Eddig hatezer embert kezeltek, de a cégnél azt remélik, hogy ez csak a kezdet.

A folytatásban ugyanis nem csak azt akarják, hogy sokkal több szemklinikán legyen elérhető ez a gyógymód, de olyan szoftvert is fejlesztenek, ami elérhető lesz az Oculus Rift-re, HTC Vive-ra és Samsung Gear VR-ra. Ez olyan játékcsokor lesz, ami segít a fentebb említett rendellenességek leküzdésében. Ez az otthoni verzió még idén meg fog jelenni, ígérik.

Forrás: UpLoadVR

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr8812507109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása