Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

A SuperData szerint az év végére 4.9 milliárd dollárt ér a VR-piac

Két új piackutatás is megjelent a közelmúltban, a SuperData és a CCS Insight is optimista előrejelzésekkel rukkolt elő.

2017. május 10. - vrgamer

superdata-logo.png

Új piackutatási jóslásba bocsátkozott a SuperData Research, amiben megtippelik a VR-piac bővülésének ütemét, és ezt meg is indokolják, például a megfelelő hardverek terjedésével. A számokat érdemes fenttartásokkal kezelni, a 2016-os előrejelzésükben is jóval nagyobb növekedést ígértek a megvalósultnál, de az optimizmusuk, úgy tűnik, töretlen.

A kutatásuk eredménye szerint a tárgyalt szegmens az év végéig eléri a 4.9 milliárd dolláros forgalmat, az évtized végére pedig 37.7 milliárd dollárra nő. Ez egyébként hússzoros növekedés a 2016-ban mértnek. A bővülés melegágya természetesen a hardverek és a szoftverek egyre szélesebb körben való elterjedése lesz. Kiemelik, hogy az egy évvel ezelőtti induláskor az Oculus Rift és a Playstation VR csak vitték a pénzt, de ez a gond mára nagyjából meg lett oldva. A kutatás szerint az olcsóbb, vonzóbb hardverek fogják felkelteni a vágyat a fogyasztókban, hogy minél többet költsenek majd szoftverekre.

A CCS Insight jelentése szerint a VR-piac mobiltelefonos része marad a húzóágazat, ők úgy tippelik, hogy idén 14 millió mobilos fejszettet adnak majd el világszerte, ez a szám 2018-ban 25 millióra nő majd. Ezek nem túl nagy számok, sőt, de a piackutató vállalat kiemeli, hogy az egész VR és AR (kiterjesztett valóság) még nagyon gyerekcipőben van, de a potenciál megvan benne, hogy egész szép növekedési pályára álljon a következő öt évben.

Forrás: VRFocus

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr9912496347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása