Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

A Samsung Galaxy S8 nem Daydream-ready. Vagy mégis?

A koreiai zsebszörnyetegek némi barkácsolás után képesek használni a Google virtuális valóság szettjét is.

2017. május 01. - vrgamer

 

samsung-gear-vr.jpg

A Samsung új telefonjai, a Galaxy S8 és S8+ a pénztárcánkat nem kímélő könyörtelenséggel törnek az idei év csúcskészülékeinek élére. Lenyűgöző technológia lett belezsúfolva a telókba, például a DeX Állomás használatával asztali gépként is tudnak működni. Tervezésükkor kiemelt szerepet kapott a Gear VR fejszettel való együttműködés, tehát jogos a kérdés, hogy a Google Daydream fejszettel vajon kompatibilis-e. A hardveres követelményeknek bőven megfelelnek, náluk szerényebb készülékek is kaptak zöld utat a Google-tól. A VRHeads is erre volt kíváncsi, ahogy megkaparintottak egy G8-at, rögvest nekiestek a Daydream telepítésének, ami hibaüzenettel félbeszakadt.

Két ok lehetséges, vagy az, hogy a két nagy cég megegyezett a kereszthasználat tiltásáról, vagy a dél–koreaiak egyszerűen nem akarják a konkurens eszköz használatát megengedni, hiszen miért is tennék? Még akkor is, ha a Daydream eladási meglehetősen szerények a több milliós Gear VR-hez képest.

00_phonehero_2x.jpg

Azért még korai lenne hamut szórni a hajunkra és könnyeket ejteni az Infinity Display-re. Némi barkácsolással feloldható a tiltás. Már elérhető a telefonokra a megoldás, igaz ehhez rootolni kell, meg felpakolni a neki szánt TWRP-t, amivel, ha nem figyelünk, akár tönkre is vághatjuk a telefont, a garanciának meg szinte biztosan búcsút mondhatunk. Ha ezek a lehetőségek sem tántorítják el az embert, és sikeresen vette az akadályokat, már nincs sok további munkája, mindössze egy .xml fájlba kell kopizni két sort. Újraindítás után már működni fog a Daydream a Samsung Galaxy S8-asokon is.

Más androidos telefonokon is ugyanígy kell eljárni, de felesleges is az egészbe belekezdeni, ha még nincs legalább 7.0-ás az operációs rendszer, meg valami jóféle kijelzővel felszerelt masinánk, ami osztott képernyőn gond nélkül futtatja kétszer 60 képkocka per másodperc frissítéssel tartalmakat.

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr6912471673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása