Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Feltuningolta a Gear VR-t John Carmack

A kóderpápa szerint ez akkora előrelépés, mint az SD minőségből a HD-ba váltás.

2017. április 04. - vrgamer

oculus-home.png

Az Oculus beüzemelte az új Home-ot, amiben több jelentős fejlesztés is történt. A legizgalmasabb ezek közül, hogy a képminőséget ötven százalékkel növelte szoftveres úton John Carmack. Az eddigi nagyjából 400 függőlegesen megjelenített pixel 600-ra nő.

Az UploadVR újságírója lenyűgözőnek találta a javított képminőséget, szerinte ennél szebbet VR fejszettben még nem látott, és magát a Riftet is szégyenbe hozza ezzel a Gear VR. Most volt képes első alkalommal hunyorítás nélkül elolvasni mindenféle szöveget odabent, amit tényleg jelentős fejlődésnek tart. Az Oculus egyik főnöke, Max Cohan a sajtótájékoztatón megerősítette, hogy a szoftveres fejlesztés még csak a Gear VR-ben elérhető, ami persze ez a későbbiekben változhat.

A tovább polírozott Oculus Home mostantól sokkal jobban kíméli a belerakott Samsung telefonokat, az energiaigénye 30 százalékkal több üzemidőt tesz lehetővé. Ez azért is jól jön, mert az új Oculus Böngésző azt szeretné elérni, hogy netezés közben se kelljen levenni a Gear VR-t. Ezt a virtuális billentyűzettel és ismerős böngészős kezelőfelülettel próbálja megvalósítani.

Megjelent az Oculus Avatar Editor is, ami már ismerős lehet a Riftet használóknak, itt az általunk használt avatárt tudjuk egészen részletesen beállítgatni nem, bőrszín, ruha és az arcot érintően.

Megemlítendő még, hogy minden új fícsör remekül működik a Gear VR kontrollerével, a Mashable újságírója szerint az eszköz pontossága meggyőző, a kialakítása a Touch igényességét idézi, igaz kevesebb képességgel rendelkezik, mint a bátyó.

Mindent összevetve a srácok nem lustálkodnak a szoftveres oldalon sem, hiszen hajmeresztő pletykák szólnak a Gear VR 2-ről is.

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr5012400731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása