Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Tilt Brush – A virtuális valóság művészet

2017. január 12. - Mortix

A Tilt Brush nevű programban festeni lehet. Amilyen egyszerűen hangzik ez a dolog, annyira zseniális és összetett. A virtuális valóságban az egész szoba a festővásznad lehet,  és életnagyságú ecsetvonásokkal is dolgozhatsz. Ha úgy tartja kedved rajzolhatsz egy egész óceánt, vagy megfestheted Mordort, úgy ahogy te képzelted el, amikor a Gyűrűk Urát olvastad. Mivel a Tilt Brushban 3D-ben alkothatsz, könnyen megeshet, hogy te is eltévedsz a saját magad által kreált erdőben. Persze a program nem hagyja, hogy elveszítsd a fonalat, így egy gombnyomással ki is tudsz ugrani a festményből, hogy tisztes távolságból vedd szemügyre a művedet.

A programban rengeteg lehetőség van, ami színeket, eszközöket illeti. Ha egy sima ecset nem lenne elegendő, használhatsz tüzet, fényeket, csillagokat, vagy akár szivárványt is. A határ a csillagos ég, ha megfested! Ha eddig nem tudtad elképzelni ezt a csodálatos álomvilágot, amibe most te is beléphetsz, akkor nézd meg ezt a videót, és ámulj!

A tovább után mutatunk még pár elképesztő alkotást:

Mióta a program megjelent a Steam kínálatában, és a HTC Vive tulajdonosok nekiállhattak alkotni, több ezer remekmű készült. Naponta kerülnek fel az internetre a szebbnél szebb alkotások.

Itt például a Van Gogh: Csillagos Éj festményét alkotta újra a művész:

A kész művet 3d-s kép formában is meg lehet tekinteni:

Starry Night Diorama Tilt Brush by george peaslee on Sketchfab

 

De nem csak külföldiek alkotnak, már magyar mű is készült. A gyulai Kéri László nemrég járt a VR Gamernél és első nekifutásra is olyat alkotott, ami bármelyik VR galériában megállná a helyét.

 

 

Sőt, már videoklip is készült a program segítségével:

A Google már több mint 60 művészt kért fel az együttműködésre, hogy segítsen nekik felfedezni a saját stílusukat a virtuális valóságban. A művészek között vannak graffiti művészek, festők, illusztrátorok, grafikusok, táncosok, kreatív szakemberek és karikaturisták is. Az elkészült műveket bármikor meg lehet tekinteni a Google virtuális galériájában. Érdemes végignézni, ugyanis elképesztő az a változatosság, amit a művészek a saját stílusukban alkotnak. 

Az AiR programmal mindenki jól jár. A művészek alkotnak egy olyan új technológiával, amit eddig nem ismertek, a program kiadója pedig meg tudja figyelni, hogy mit és hogyan használnak, és ahol kell egyből javítani tudja a hibákat. Ezáltal pedig a többi felhasználó folyamatosan olyan frissítéseket, javításokat kap, amelyek hasznosak lehetnek, és megkönnyítik a munkát.

A Google hivatalos blog postjában is kiemelik, hogy a művészek és a programfejlesztők gyakorlatilag közösen dolgoznak azon, hogy a Tilt Brush egyre jobb legyen.

De a Google nem elégszik meg ennyivel, szeretnék látni, hogy ki mire használja a programot. Ha alkottok valamit, osszátok meg és használjátok a #TiltBrush hashtaget.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr9112119831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása