Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

A HTC Vive új érzékelője bármit be tud vonni a virtuális világba

A CES2017 talán legfontosabb VR-os bejelentése a HTC Vive Tracker, ami hagyományos tárgyakra szerelve működik.

2017. január 11. - vrgamer

Univerzális megoldással rukkolt elő a HTC, a CES2017 kiállításon bemutatott érzékelőjük segítségével sokféle tárgyat be lehet integrálni a virtuális valóságba, úgy hogy kontrollerekké alakítja őket.

A szerkezet picivel kisebb mint a nyél nélküli Vive kontrollerek, de hasonló a kialakítása azokhoz. A dizájn nem véletlen, a lehető legpontosabb jeltovábbítás miatt szükséges. A 85 grammos szerkezet nagyjából hat órán keresztül bírja szuflával. A cég meg is nevezett nyolc olyan kiállítót a CES-en, akik máris használják a Trackert. Ezek között van kamera, ami a fotózásról szóló programhoz kell, de kesztyűkre is felszerelték, ahogy fegyverekre, baseball-ütőre és még tűzoltósági locsolócsőre is. Az utóbbiakon szinte észre sem lehet venni, a kesztyűkön elég furán mutat.

A cég hamarosan ezer darabot oszt szét fejlesztők között, hogy minél több felhasználási területen ki lehessen próbálni, megvásárolható pedig a második negyedévben lesz. Árat még nem mondtak, de a pletykák szerint 130 dollárba kerülhet majd.

A Tested videóriportban mutatja be miről is van szó, a Vive fejszettjének fülhallgatóval megspékelt változatával együtt.

Forrás: thevergeroadtovr

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr7412118751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása